top of page

Forssa 100 rogainingkisan ennakko

Updated: Jun 9, 2023



Lounais-Hämeen Rastin kolmen rogainingkisan viimeinen osakilpailu on yhden yön kuluttua. Kartat ovat tulleet painosta, mutta yhtään rastia ei vielä ole maastossa. Karttaan jäi yksi paha virhe, kun viimeisiä rastipaikkoja siirrettiin vielä ihan loppuvaiheessa. Kartan luoteisin rasti näkyy kartalla hyvin, mutta rastin numero (95) on todella heikosti nähtävissä. Kielletyn alueen merkintä peittää rastinumeron kokonaan.



Perjantain aikana kymmenkunta rastia viedään maastoon, mutta suurin osa rasteista saa odottaa paikalleen pääsyä lauantaiaamuun asti. Suurin osa rastipisteistä on niin lähellä keskustaa ja näkyvillä paikoilla, että perjantai-illan huumassa houkutus siirtää rasteja voisi tulla jollekin juhlijalle liian suureksi. Toivotaan, että kaikki rastit ovat paikoillaan koko kisan ajan.

Muutamia oleellisia asioita kisan suhteen kannattaa ottaa huomioon. Kisakeskukseen opastus on Turuntieltä. Autot ohjataan kisakeskuksen takana kulkevalle Saarimäenkadulle, josta käännytään Talsoilan koulun takana oleville parkkipaikoille. Kisakeskukseen sisään pääsee koulun etupihan kautta. Lähtö ja maali ovat myös koulun etupihalla.



Forssan keskustassa on muutamia tietöitä. Eniten kisaan vaikuttaa Kartanonkadun ja Hämeentien risteyksessä oleva liikenneympyrän rakennustyömaa. Työmaa elää päivittäin ja karttaan on merkitty kielletyksi alueeksi osa risteysalueesta. Mutta tilanne voi muuttua lauantaihin mennessä, joten joukkueiden pitää olla tarkkana, mikäli heidän reittinsä kulkee kyseisen risteyksen kautta. Risteyksen eteläpuolelta pääsee Loimijoen rantaa pitkin Kartanonkadun alta.



Kutomon alueella järjestetään Forssa-messut viikonlopun aikana. Kutomo on Citymarketin ja Loimijoen välisellä alueella. Messut alkavat aamulla klo 10.00. Näinollen rogainingkisan käynnistyessä messuyleisöä on jo liikkeellä. Messualueella ei ole rasteja ja alue on merkitty kisakarttaan kielletyksi alueeksi. Muutama rastipiste on melko lähellä messualuetta. Varsinkin pyöräsarjalaisten kannattaa olla tarkkana messuille menevän yleisön kanssa.



Rasteja on melko paljon maastossa ja ne ovat helpoissa paikoissa. Tästä syystä reittisuunnittelu on todella tärkeässä osassa Forssan kisassa. Parhaimpia pisteitä on tarjolla aivan kartan keskustan rasteilta, mutta myös kartan reunoille on sijoitettu isojen pisteiden rasteja. Keskustassa on paljon pyöräteitä, joita pitkin iso osa reiteistä monen joukkueen kohdalla menee. Pyörätiet ovat kuitenkin vaikeasti havaittavissa kartasta. Muutamissa kohdissa ne näkyvät hyvin. Paikalliset kisaajat saavat todella paljon höytyä siitä, että tuntevat kisa-alueen reitit etukäteen. Rastipisteet ovat kohtuu hyvin kartasta näkyvissä, mutta rastimääreiden avulla rastien pitäisi olla todella helposti löydettävissä.


Reittisuunnittelussa kannattaa myös ottaa huomioon liikennevalot. Lyhyessä kisa-ajassa ei kannata juurikaan punaisissa valoissa seisoskella. Valoristeyksiä ei aivan kokonaan pysty järkevästi kiertämään, mutta reitit kannattaa suunnitella niin, että valoristeyksiä osuu mahdollisimman vähän reitille. Liikennesääntöjä pitää kaikkien joukkueiden noudattaa eli ei kuljeta punaisia päin lauantaina.


Lounais-Hämeen Rasti toivottaa kaikki kisaajat tervetulleiksi Forssaan suunnistuksen merkeissä.




34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page