top of page

Tammela 600 rogaining avasi Louna-Rogan juhlacupin

Tammelan keskustassa ja sen ympäristössä järjestetty rogainingkisa keräsi reilut 50 kisaajaa Lounais-Hämeestä ja vähän kauempaakin hakemaan rasteja kolmen tunnin ajan. Perjantaina pääkaupunkiseudulla ollut Lumonite Yö-rogaining ja Tammelan Saaren puistossa sunnuntaina järjestetty Tammela Trail Run verottivat hieman osallistujamäärää. Toisaalta Lounais-Hämeen Rasti ei ollut aikaisemmin järjestänyt näin lyhyellä valmistautumisella rogaining-kisaa ja kilpailukeskuksessa ei ollut kauheasti tilaa isommalle joukolle, joten tämän vuotinen osallistujamäärä taisi olla juuri sopiva.


Sää suosi kisaajia todella hienosti. Alkuviikosta luvattiin todella koleaa keliä ja sateita sunnuntaiksi. Mutta aurinko paistoi koko kisan ajan, eikä lämpötilakaan ollut liian alhainen. Viimeisen viikon aikana maastosta katosivat lähes kaikki lumet. Vielä viikkoa ennen kisaa ratamestarilla oli paikoin hieman upottavaa lumihankeakin.


Kahta viikkoa ennen kisaa pystyi vielä Kaukjärven jäällä kävelemään. Silloin oli vielä hiihtäjiäkin tekolumiladulla. Ja muutamat polut olivat todella vaarallisia, kun mäet olivat aivan jäässä. Pyörällä ajo ei olisi onnistunut ilman nastarenkaita. Mutta kuiva pari viikkoa sulatti lumet ja kuivasi soratiet ja polut, joten olosuhteet olivat kunnossa sekä jalka- että pyöräsarjassa.


Ratamestari epäonnistui omassa tehtävässään, sillä jalkasarjan voittaja Jeremy Palmer ehti kolmessa tunnissa käydä kaikilla rasteilla. Ja aikaakin jäi vielä hieman.

Ensimmäinen versio rasteista oli parin rastin kohdalta sellainen, että matkaa kaikkien rastien leimaamiseen olisi mennyt hieman enemmän. Mutta rastipaikkojen tarkastuksen yhteydessä rasteja oli pakko siirtää siten, että tonteille meno olisi vähemmän houkuttelevaa.



Nyt kisa-alue oli aikalailla pieni, sillä kisakarttana oli A3 kokoinen 1:15000 suunistuskartta, josta iso osa oli Kaukjärveä tai Pyhäjärveä. Luulin, että peltojen merkitseminen kielletyksi alueeksi olisi tehnyt reitistä tarpeeksi pitkän. Mutta luulo ei ole tiedon väärtti. Seuraavassa kisassa pitää olla hieman enemmän haastetta, jotta kukaan ei kerkiä leimaamaan kaikilla rasteilla. Muutamalla joukkueella oli jäänyt kilpailuohjeet lukematta, sillä 100 pisteen rastit jäivät hakematta, kun ei teidetty niistä saatavien pisteiden määrää.







En tiedä ehtivätkö kisaajat ihailemaan maisemia rasteja hakiessaan. Mutta ainakin muutamalta kisaajalta kuulin kommentteja, että harjumaisema oli todella hieno. Seuraavassa kisassa maasto on erilaista. Sen verran voidaan paljastaa, että aika monta rastia löytyy aika läheltä Loimijokea.

Lounais-Hämeen Rasti toivottaa rogaajat tervetulleiksi Jokioisille 13.5.






24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page