top of page

Kaksi juhlakisaa takana

Jokioisten rogainingkisa sujui järjestäjien kannalta hienosti; sää oli todella upea ja tällä kertaa kaikkia rasteja ei kukaan ehtinyt käydä leimaamassa. Kisan jälkeen kommentit olivat pelkästään positiivisia. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa osakilpailua.



Tammelan kisaan verrattuna puoli tuntia lyhyempi aika teki sen, että kisakartassa oli muutamia aivan turhia rasteja. Muutama rasti oli pistetty kartalle sen vuoksi, että kaikkia rasteja ei ole mahdollista hakea. Rastit 65, 71 ja 83 taisivat jäädä kokonaan leimaamatta. Näin jälkikäteen ne olisi voinut sijoittaa muualle kartassa. Koilliskulmaan olisi pitänyt saada muutama rasti lisää, jotta useampi joukkue olisi mennyt Loimijoesta yli Nummikosken kohdalta. Nyt sieltä taisi mennä vain yksi joukkue. Alkuperäinen ajatus oli 1:20000 mittakaavalla olevasta kartasta, jossa Loimijoki olisi ylitetty neljästä kohtaa. Varsinkin pyöräilijöille olisi ollut hienoa kiertää pidempää lenkkiä. Mutta kun mittakaavaa muutettiin, niin Vaulammin silta jäi lounaisosasta pois kartalta. Kun joenylitykset jäivät nyt vähiin, niin seuraavassa kisassa Forssassa Loimijokea ylitetään melko varmasti aika monta kertaa.





Muutamia mokia ratamestarille tuli kartanteossa. Kartan mittakaava ja korkeuskäyrien väli unohtui merkitä karttaan. Ja yksi polku meni oli merkitty hieman huonosti ellei jopa väärin karttaan. Kartassa rastien 33 ja 46 välillä oleva polku ei mennyt ihan niin kuin se oikeasti meni. Polku lähti rastilta 46 lounaaseen valkoisen alueen läpi eikä niityn laitaa pitkin. Muutamilla joukkueilla oli vaikeuksia löytää rastille 46, mikäli tulivat rastilta 33. Sama tilanne oli, jos patsasrastilta 60 ei tullut rastille 46 joen vartta kulkevaa polku pitkin.




Moni paikallinen kisaaja kommentoi, että ei ollut käynyt ihan kaikissa paikoissa, joissa nyt tuli käytyä. Suurin osa rasteista oli valittu niin, että Jokioisten parhaat nähtävyydet tulisivat tutuiksi kauempaa tuleville. Museorautatie, Jokioisten kartano, Luke, Elonkierto esittelypuisto, Ilmatieteenlaitos, Minna Canth ja Loimijoki olivat ilmiselviä rastipisteitä kisaa suunnitellessa. Suurin osa kisaajista kerkesikin kiertää juuri nämä tärkeimmät rastit.


Kävellenkin ehti hakea melkein 20 rastia. Parhaimmat ehtivät leimata lähes 40 rastia. Sää suosi kisaajia. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta koko päivän ajan ja lämpötila nousi reilusti yli 20 asteen iltapäivästä. Juoksusarjoissa lämpöä oli ehkä liikaakin, mutta pyöräsarjoissa lämpö ei haitannut ihan niin paljoa.



Tammelan osakilpailussa kaikki rastit löytänyt FRM/RaPi joukkueen Jeremy Palmer oli tälläkin kertaa miesten jalkasarjan paras. Palmer keräsi 232 pistettä hakemalla 37 rastia. Toiseksi tullut Ezxyjä sai kasaan 18 pistettä vähemmän. Naisten sarjassa voittajajoukkue oli NoPainNoGain-joukkue, joka ehti kahden ja puolen tunnin aikana käydä leimaamassa 26 rastia. Pisteitä he saivat 171. Toiseksi tullut Esan naiset sain kasaan 155 pistettä. Sekasarjan voittaja, Team Myrsky, keräsi pisteitä 186. Suunta Hukassa jäi voittajille viisi pistettä.



Miesten pyöräsarjan voittaja Puujalka ehti hakea 38 rastia ja sai niistä 240 pistettä. Naisten pyöräsarjan voitto meni joukkueelle Ristiin Rastiin 205:llä pisteellä.

Seuraavana cupissa on vuorossa Forssan osakilpailu 10.6. Silloin rasteja haetaan Forssan keskustan alueelta 100 minuutin ajan.

Jokioisten kisan tärkeimmät tiedot löytyvät täältä:




Kisassa otettuja kuvia saa vapaasti käyttää.




49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page